Jag har en ny respekt för njurar.

Jag hade föreläsning i urologi idag. Njurar är ju VERKLIGEN något att ha respekt för. Dom är häftiga, men får man njurcancer (vilket jag inbillar mig att jag har... nädå men nästan) den cancern sprider metastaser väldigt tidigt i sjukdomsförloppet. Vanligast till lungor, skelett, hjärna m.m med blodbanan sprids cancerceller och man får dottertumörer på andra ställen i kroppen. Man får oftast inte symtom förrän den spridigt sig heller. Hm. och en till så, att i norrland så är det vanligare med prostatacancer än med bröstcancer. Njuren spricker lätt också! och vet ni att man kan palpera den högra njuren och tillochmed känna om det finns tumörer på den? den högra pressas ner av levern, den vänstra sitter högre upp och går därför inte att känna.

och en sak till jag har tänkt på. Alla borde få utbildning i HLR! tänk hur mycket det betyder att kunna göra hjärtlungräddning om något skulle få hjärtstillestånd i mataffären eller vart som helst. De räddar ju livet på folk! annars får man snällt ligga där och dö bara för att ingen kunde HLR eller hade koll på hur man gjorde det korrekt.
kanske ska börja utbilda i skolan, på arbetsplater? och med jämna mellanrum som man håller kunskaperna fräscha!

Nu ska jag ut till IKEA och köpa lite grejer. Sen fixa i läggan :)

Trevlig tisdag gott folk!

Landslide gatufesten 07!


Dalgatan 13

Idag får jag flytta in! exakt 14:15 hämtar jag nyckeln :) det blir ju jätteroligt! kommer knappt ihåg hur den ser ut så det blir ju spännande... Pratade med Oskar igår... försöker få upp min kumpan från sörängen hit till sundsvall nånting snart. kanske Alex hänger med, vore ju toppen roligt! konstigt när man gått med varandra i 1 år och umgåtts non stop och sen bara försvinner man på varsitt håll! Fast Oskar och Alex hamnade iallafall båda i gbg :) roligt för DOM ;)
Så en blivande sjökapten och en blivande sjukgymnast. Och jag.... läkare eller sjuksköterska :) vi får se om jag kommer in nångång! jag tror jag vill bli gyn och förlossningsläkare!

Jag ska tvinga min lillebror att hjälpa till och flytta idag. Han är snäll, min bror. Och Emmy ska få hjälpa mig att inreda och sånt. Ska ha en riktigt tjejig lägenhet... ;)

Jag saknar Emma och Ida och Johanna. Vart är ni? varför är ni inte med mig dygnet runt? måste 2 av er bo i stockholm? jag har hört att stockholm snart ska gå under så det är lika bra ni kommer hem med detsamma till er basist som saknar er ;) Emma däremot... du bor inte i stockholm! så vad sägs om en fika i veckan? :)

Förresten om du läser det här Ida, så har jag en plan att sova hos dig en natt 17 oktober eftersom jag ska skriva PIL på karolinska den 18. Hoppas det går bra :)

Gott folk, ha det så bra! Ps. Se DLK på pipeline den 11 oktober, kommer bli jätteroligt!

Som jag skrev för några år sedan, men vet tusan inte vad livet har i rockärmen!

Kära blogg, jag är åter här och irriterar dig och skriva ett av mina årliga inlägg.
Det har hänt MYCKET. Jag har kommit hem från småland, med strålande betyg (måste ju få skryta lite) och behörighet till läkarlinjen... jag sökte in och blev 4e reserv på karolinska. Blev antagen i Krakow. Jag skippade Polen iår eftersom jag ville försöka lappa ihop mitt och Daniels förhållande (jag misslyckades katastrofalt, men det är en annan historia) men också för att jag lite mer vill läsa till doktor hemma i Sverige :) Ja så jag flyttar till en egen liten 2a på dalgatan på onsdag, kommer bli toppen! Men ändå konstigt att lämna mitt "hem" eller ja mitt X-hem som mitt X kommer bo kvar i. Det blir liksom annat när man har köpt den och fixat som man vill ha det än när man hyr. men jaja, det är ju inte så att min lägenhet har en själ så det kommer nog kännas bra när jag fått mitt eget. Min lägenhet kommer vara snyggare än din Daniel! sådeså! hehe.... Vilket fall som helst så har jag ingen dator och ingen tv, nån som kan tänka sig att köpa det till mig? inte? surt..... :)

Jag läser sjuksköterske igen också! T3 och sn praktiken i T4 sen tänkte jag jobba som uska på sjukhuset tills jag kommer in på läkarlinjen. Vi får se, en dag i taget. Jag är faktisk ganska belåten trots en sommar av kaos och lätt schitzofreni. Konstigt det där, man tror man är bra också bevisas motsatsen? nä fullt så illa är det inte, men jag har inte varit i mitt esse direkt. Men klok och bra som jag är trots viss förvirring så tänker jag vara så grymt positiv! Life is good!

Träffat mycke trevligt folk på sistånde, Sundsvall är inte så litet som man tror! man har inte träffat alla som bor här. och DET är roligt :) Jag ska kanske till Madde ikväll när hon slutat jobbet, försöka lindra hennes bakfylleångest :) hon är bra madde min. Eller mudda som jag brukar kalla henne, och mamma ibland av misstag. Tänk att jag har sånna fina människor i mitt liv! fina underbara vänner! I love you!

Nu blir det duschen, trevl